Contactdag voor Stichtingen, Verenigingen en relaties, zaterdag 18 november 2023 in Lopikerkapel.

Menno-contactdag voor relaties die actief zijn met verdedigingserfgoed

Helaas! Wegens organisatorische oorzaken hebben we als Menno van Coehoorn moeten besluiten om de Menno-Contactdag op 18 november 2023 toen doen af te gelasten. Het spijt ons zeer en we hopen u op een ander moment weer te mogen ontmoeten. (24-10-2023)
Het bestuur van de Stichting Menno van Coehoorn nodigt u van harte uit voor de contactdag voor stichtingen, verenigingen en relaties die actief zijn op het gebied van verdedigingserfgoed, op zaterdag 18 november 2023.
Versterk uw netwerk, leg waardevolle contacten en praat mee over verdedigingserfgoed.

Wat gaan we doen
Tijdens de Menno Contactdag gaan we met elkaar in gesprek over de specifieke onderwerpen die onze stichtingen en verenigingen aangaan.

Wij praten u bij over de activiteiten van de Stichting Menno van Coehoorn, zoals de ontwikkeling van GIS-kaarten, de Werkgroep Koude Oorlog, de samenwerking met Bond Heemschut en de  Nederlandse Kastelen Stichting en de komst van de omgevingswet.

Graag horen we ook wat er binnen uw stichting of vereniging speelt en of hoe de Stichting Menno van Coehoorn daar bij kan ondersteunen.

Locatie contactdag
We zijn deze dag te gast op het het voormalige NOZEMA-zendstation te Lopikerkapel.
Het zendstation kent een lange geschiedenis in dienst van de radio en televisie. Hier huisvestte de Nederlandse Omroep Zender Maatschappij (NOZEMA) in 1939 twee zenders. Daarmee werd landelijk georganiseerd radio uitzenden een feit.
Op het terrein bevindt zich nog een bunker uit de Koude Oorlog periode.

Programma contactdag
Vanaf 10.30 uur bent u van harte welkom op het voormalige zendstation.
Ons programma start om 11.00 uur.
We maken een kennismakingsronde langs de aanwezige verenigingen en stichtingen en praten u bij over de ontwikkelingen binnen Stichting Menno van Coehoorn.
Om 12.30 uur staat er een goed verzorgde lunch klaar en is er volop gelegenheid om nader kennis te maken met elkaar.
Vanaf 13.30 uur wordt onze bijeenkomst vervolgd met een presentatie over het voormalige zendstation en een rondleiding met gidsen.
We sluiten de dag rond 15.00 uur af met een borrel.

Adres
Het Zendstation NOZEMA
Biezendijk 3
3412 KB Lopikerkapel

Bereikbaarheid per auto of openbaar vervoer
Het Zendstation heeft 200 parkeerplaatsen op eigen terrein.

Het reizen per OV behoeft enige eigen voorbereiding, zie hiervoor de website van de NS en OV9292. U kunt de lokale buslijn 505 nemen en uitstappen bij bushalte ‘Radiozender”. Daarna is het nog 300 meter de oprijlaan aflopen. 

Aanmelden
– Deelname is kosteloos en wordt u aangeboden door de Stichting Menno van Coehoorn
– Per Verenging of Stichting kunnen zich maximaal 2 personen aanmelden
– Aanmelden voor de contactdag graag voor 4 november 2023 via onderstaand aanmeldformulier onder vermelding van de naam van uw Vereniging/Stichting.

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk.

Indien u niet in de gelegenheid bent om deel te nemen of wellicht geen behoefte heeft aan deze contactdag, vernemen we dat ook graag via info@coehoorn.nl.

Graag tot ziens in Lopikerkapel op zaterdag 18 november 2023!

Namens het bestuur,
Eric-Jan Broeken
Secretaris