Voorjaarsexcursie op 2 of 23 april 2022 naar Fort bij Giessen

U kunt zich nog aanmelden voor de Voorjaarsexcursie op zaterdag 23 april 2022 naar Fort bij Giessen. Het aanmeldformulier vindt u onderaan deze pagina.

 

Fort bij Giessen 1881

Fort bij Giessen ligt in het zuidelijk gedeelte van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en ligt in Noord-Brabant aan het eind van een afsluitdijk. Functie: sperfort ter afsluiting van de oostelijke flank van de frontsector Woudrichem-Werkendam van gebouwen, omgeven door een natte gracht. Ook besteden we aandacht aan “bijkomende werken”, zoals een inlaatsluis en een keersluis ten behoeve van de militaire inundatie van de Bommelerwaard en de Wilhelminasluis scheepsvaartsluis.

 

Programma

  • Ontvangst met koffie en thee.
  • Aansluitend worden twee lezingen en een film verzorgd op Fort bij Giessen.
  • Na de lunch vertrekt de bus voor een bezoek aan de Wilhelminasluis. In de omgeving ziet u inundatiewerken ten behoeve van de Batterijen onder Poederoijen en Brakel. De bus rijdt langs een aantal schuilplaatsen uit de Eerste Wereldoorlog naar Fort aan de Bakkerskil.
  • In de B&B die hier nu in gevestigd is, vindt de afsluiting met koffie en thee plaats.

Ongeveer een week voor de excursiedatum ontvangt u het detailprogramma per e-mail.

Vervoer

  • Deelnemers met eigen vervoer verzamelen op de parkeerplaats ‘De Tol westzijde’ langs de A 27, afslag 23 Werkendam.
  • Deelnemers die met openbaar vervoer reizen nemen de bus vanaf Utrecht CS de “NS-Brabant-Liner 400” richting Breda, vertrek om 08:42 uur op het busperron C2 Centraal station (aan jaarbeurszijde) Jaarbeursplein / Beatrix Theater.
  • Op parkeerplaats ‘De Tol’ staat de ‘Menno’ bus klaar die ons naar Fort bij Giessen brengt. De Menno-bus vertrekt vanaf deze parkeerplaats om 09.30 uur.
  • De bus brengt ons aan het eind van de middag terug naar de Parkeerplaats De Tol aan de A 27 voor deelnemers met eigen- en openbaar vervoer. Hiervandaan vertrekt de NS-Brabant-Liner naar Utrecht (oost-) of Breda (westzijde).

 

Aanmelden excursies