Lex Tempelman collectie

Lex Tempelman (1947-2023) heeft een grote belangstelling voor Nederlandse militaire historie en techniek in het algemeen.
Hij gaat als grafisch ontwerper zich richten op het, via tekeningen en later modellen en bouwplaten, afbeelden en inzichtelijk maken van tal van onderwerpen. Zijn bijzondere belangstelling ligt bij het afbeelden van militair historische objecten toegespitst op de periode 1874 wanneer de Vestingwet wordt ingevoerd tot met de periode van de Koude Oorlog die in 1991 tot een eind komt.
Naast deze militair historische tekeningen en brochures e.d. maakte Lex ook vele technische tekeningen van machines, installaties en constructies voor bedrijven en instellingen.

 

Begin 2023 besloot Lex Tempelman, die al vele jaren verbonden is aan de Stichting Menno van Coehoorn waarvoor hij veel getekend heeft, om zijn militair historische tekeningen als collectie over te dragen aan de Stichting. De Stichting Menno van Coehoorn is Lex Tempelman zeer erkentelijk dat wij zijn indrukkende collectie in bezit en beheer mogen nemen en in onze collectie tonen.

Korte video van Lex Tempelman tekeningen en producties, KLIK HIER 

Binnenkort komen er downloads en nog andere voorbeelden beschikbaar.

Digitale collectie bezoeken, klik hier ?

Via de digitale collectie van Menno van Coehoorn kunt u werk van Lex Tempelman zoeken, bekijken of bestellen voor gebruik. Ga in het Menu naar Documentatie Centrum, kies Catalogis, kies Zoeken en dan Uitgebreid. Bij Auteur invoeren “Tempelman A.N. (Lex)” en bij Exemplaarnummer de “f”, of KLIK HIER.

De overdracht van de Lex Tempelman collectie aan de voorzitter van Stichting Menno van Coehoorn in maart 2023.
Helaas is Lex Tempelman kort na het, fysiek en digitaal overdragen van zijn werk, in oktober 2023 overleden.

 

.